Co się kręci? Czyli o filmach w produkcji i NEWSach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy grozy.

Moderator: Judith Myers

Re: Co się kręci? Czyli o filmach w produkcji i NEWSach

Postprzez el krooliko 5 gru 2009, o 10:05

Poranny przegląd dawno nieodwiedzanego przeze mnie Bloody-Disgusting zaowocował natknięciem się na kilka ciekawych rzeczy- zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych- tak czy siak, ciekawych. Cóż więc w trawie piszczy? No na przykład remake "I Spit on Your Grave", kręcony teraz pod piękną nazwą "Day of the Woman"- niby newsik, że film w produkcji ale mógłbym przysiąc, że gdzieś już go widziałem... ale możliwe, że to brzydki 'fake'- nie sprawdzałem. A teraz coś jeszcze ciekawszego, Dimension wraz z Weinsteins Company planują następny rimejk, tym razem filmu "Amityville Horror"- i nie byłoby to takie dziwne, gdyby nie fakt... że Amityville doczekało się już jednego rimejku spod skrzydeł Platinum Dunes. Rozumiem, że moda trwa ale 2 rimejki jednego filmu- to już chyba lekka przesada.
el krooliko

Postprzez Pottero 5 gru 2009, o 10:56

Info o remake’u pojawiło się w prasówce, osobiście wrzuciłem to też do działu z humorem :D. Osobiście nie mam nic przeciwko dwóm remake’om jakiegoś filmu, ale nie w odstępie czterech do sześciu lat, na litość boską... Ale co ja tam wiem, nowego Amityville jeszcze nie widziałem i, póki co, się do tego nie przymierzam, więc i jeszcze nowszego nie obejrzę.
Pottero

Postprzez Przemo 6 gru 2009, o 07:44

To nowe Amityville nie było nawet takie chujowe, ale kolejnego już nie mam ochoty oglądać. dość tych rimejków, holiłud fakov :x
W Mieście jest Żeglarz i kupuje CZAS
Przemo

Postprzez Judith Myers 8 gru 2009, o 22:24

Obrazek

Od 4 grudnia w kinach. Ponoć to bardzo zabawny zombie movie naszpikowany jajcowymi sytuacjami. Jak będzie w tarnowskim kinie, to bezsprzecznie idę. Teraz od dłuższego czasu leci "Zmierzch. Księżyc w nowiu", a na to mi trochę szkoda wydawać kasę i siedzieć obok rozpalonych nastolatek. Choć ponoć całkiem niezła muzyczka tam przygrywa.
Judith Myers

Postprzez el krooliko 9 gru 2009, o 00:16

W księżycu w nowiu akurat rewelacji nie ma z tym. Jest jeden świetny kawałek Grizzly Bear czy jakoś tak- "slow life" się zwie
el krooliko

Postprzez Rafał Kuleta 9 gru 2009, o 18:25

i siedzieć obok rozpalonych nastolatek

Dobra rekomendacja, he he.
Rafał Kuleta

Postprzez Paula 9 gru 2009, o 18:39

Patrząc na poziom podniecenia jaki wywołuje pan Edward u młodych dziewczyn w wieku gimnazjalnym (ale nie tylko) stwierdzenie "napalone nastolatki" jest jak najbardziej na miejscu. Ja tego nie pojmuje tak jak nie pojmowałam High school mani, Hanno-montatno mani i innych "mani". To już nie mają sie w kim młode dziewoje, moje do jasnej cholerki w końcu rówieśniczki podkochiwać tylko w tym ochłapie?
Wiem przesadzam, ale nie znoszę tego filmu.

Jednak wracam do tematu:

Reżyser "Laleczki Chucky" Tom Holland i AJ Bowen ("House of the Devil") dołączyli do obsady kontynuacji horroru "Topór". Za kamerą filmu stanął po raz kolejny Adam Green.

W "Hatchet 2" Marybeth udaje się wydostać z rąk demonicznego Crowleya i poznać prawdę dotyczącą jego klątwy. Dziewczyna wraca do Nowego Orleanu, aby pomścić swoją rodzinę i raz na zawsze wykończyć swego prześladowcę. W filmie wystąpią również Danielle Harris, Tony Todd, R.A. Mihailoff i John Carl Buechler.

Pierwsza część Toporu była niezła a dobrze sie na niej bawiłam. Zobaczymy co wyjdzie z drugiej części.
All work and no play makes Jack a dull boy

http://poczetstachu.blogspot.com/
Paula

Postprzez Paula 10 gru 2009, o 19:31

Moda na wampiry atakuje

http://www.youtube.com/watch?v=ayYiMygq ... r_embedded

Trailer do Daybreakers.
Opis filmu:
Jest rok 2016. Od 10 lat tajemnicza choroba zmienia ludzi w wampiry. Nowa rasa przejęła dominację na Ziemi. Istoty ludzkie są chwytane i hodowane jak zwierzęta, które mają dostarczać niezbędnego pokarmu. Życie nowych istot uzależnione jest od dostępu do krwi zdrowych ludzi, których na świecie pozostaje coraz mniej. Kiedy gatunek ludzki jest bliski wymarcia, wśród wampirów pojawiają się obrońcy ostatnich ludzi.

W obsadzie Ethan Hawke, Willem Dafoe .
Trailer moim zdaniem bardzo dobry. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego dobry film.
Co ciekawe główny bohater ma na imie Edawrd. Jakaś aluzja do Zmierzchu? ;)
All work and no play makes Jack a dull boy

http://poczetstachu.blogspot.com/
Paula

Postprzez Judith Myers 10 gru 2009, o 19:52

Trailer genialny, głównie ze względu na Placebo w tle. Widok rozbijającego się kadilaka wygląda przepięknie.
Judith Myers

Postprzez Judith Myers 25 gru 2009, o 21:29

"Paranormal ETINITY" prezentuje się całkiem nieźle, przynajmniej w zwiastunie:

http://www.youtube.com/watch?v=XldItu2P ... r_embedded
Judith Myers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horrorowe pogadanki