Co się kręci? Czyli o filmach w produkcji i NEWSach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy grozy.

Moderator: Judith Myers

Re: Co się kręci? Czyli o filmach w produkcji i NEWSach

Postprzez Judith Myers 9 sty 2010, o 13:40

Biorąc pod uwagę, że Raimie zerwał z horrorem dawno temu i zaczął kręcić kasowe hiciory, jest na swój własny sposób wielki powrót. Filmu jeszcze nie oglądałem, czekam, aż pojawi się u nas w kinie (o ile w ogóle się pojawi), ale biorąc pod lupę recki Grzegorza z DM, Gajka z HO, czy nawet Pottero od nas, spodziewam się dobrego widowiska, bo panowie jakby na to nie patrzeć, pozytywnie go ocenili. No i fakt, CGI nieco z trailera "Wilkołaka" odstrasza, ale z drugiej strony, na planie był Rick Baker, zatem możemy spodziewać się dobrej charakteryzacji, co też w zwiastunie widać ;-)
Judith Myers

Postprzez slepy51 9 sty 2010, o 17:16

To masz dla równowagi moją mikro reckę "hitu" Raimiego:

Pan Raimi chyba za bardzo sobie wziął do serca błagania fanów i postanowił po 3 kaszaniastych Spajdermenach nakręcić horror grozy maksymalnie podobny do wiadomo jakich filmów - momentami wszelkie nawiązania (choć często są to dosłowne kopie co bardziej rozpoznawalnych patentów) do "Evil Dead", a w szczególności części drugiej, są tak irytujące, że brak mi słów, by opisać odchodzącą na ekranie żenadę - wiele scen to zwyczajny autoplagiat "Evil Dead 2", tyle że nakręcony za sporo większe pieniądze i przy wydatnej pomocy CGI (no ale Raimi znany jest z uwielbienia do kręcenia własnych filmów raz jeszcze za większe pieniądze - vide "Within the Woods", "Evil Dead" i jego kontynuacja). Poza tym fabuła totalnie wtórna, wszystko maksymalnie przewidywalne i żadne bluzgające animatroniczne kozy od Nicotero tego nie zmienią. Muzyka rzeczywiście na plus, ale tez tylko podczas napisów początkowych i końcowych, w samym filmie raczej nijaka. Czy R-ka by coś tutaj zmieniła? Być może, gdyby film w samym założeniu był kręcony pod tę kategorię wiekową, jak pokazuje choćby taki "Thinner", który choć żadnym wybitnym filmem nie był to nowego Raimiego kasuje w przedbiegach, ale nie ma co gdybać. "Drag Me To Hell" to maksymalnie przeciętny obrazek - ani to zabawne, ani straszne, a zupełnie nijakie. Oczywiście obejrzeć można, zachodzi tylko pytanie - po co?
Obrazek
slepy51

Postprzez Judith Myers 13 sty 2010, o 21:17

FILMWEB napisał(a):Jeszcze niedawno wydawało się, że kasety wideo na dobre odejdą do lamusa. Tymczasem studio Magnet Releasing postanowiło wypuścić na rynek specjalne wydanie horroru "The House of the Devil" na VHS-ach. Producenci uważają, że tak jak jazzu powinno się słuchać wyłącznie z winylowych płyt, tak horrory trzeba oglądać na wideo.

A tutaj okładeczka jak i sama taśma:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

GENIALNY POMYSŁ!!!
Judith Myers

Postprzez el kurafo 13 sty 2010, o 21:43

hheheh. genialne! fałchaeski mam i lubiem. a pamietasz Judith jak opchnąłem Ci "City of the living dead" Fulcziaka ? heheh 8-) To były czasy! Kupowanko filmów za półdarmo i sprzedawanie 5 razy drożej - Tobie Judith zapodałem sprzedanie tego filmu oczywiście po kosztach swych bo jakże inaczej, ale teraz żałuję, bo chcę go znów bo nie miałem podwójnych. a 2 dychy kosztkiem, ale zniosę 8-)
el kurafo

Postprzez Pottero 14 sty 2010, o 09:10

Wspominałem o tym w prasówce :P.
Pottero

Postprzez Judith Myers 14 sty 2010, o 09:40

FUCKtycznie :roll:
Judith Myers

Postprzez el kurafo 14 sty 2010, o 17:30

Judith Myers napisał(a):FUCKtycznie :roll:

żądam zwrotu City of the living dead Fulcziaka ! 8-) :D
el kurafo

Postprzez Judith Myers 14 sty 2010, o 17:37

el kurafo napisał(a):a pamietasz Judith jak opchnąłem Ci "City of the living dead" Fulcziaka ? heheh 8-) To były czasy!

No to tak. Pamiętam, że wtedy jakąś grubszą ilość wziąłem od Ciebie, bo zależało mi ponad wszystko na "Balu Maturalnym" oraz właśnie "Miasto żywej śmierci" Lucjana. No i teraz taśmy już raczej nie oddam, chyba, że zrobimy wymianke ;-)
Judith Myers

Postprzez el kurafo 14 sty 2010, o 17:41

Judith Myers napisał(a):
el kurafo napisał(a):a pamietasz Judith jak opchnąłem Ci "City of the living dead" Fulcziaka ? heheh 8-) To były czasy!

No to tak. Pamiętam, że wtedy jakąś grubszą ilość wziąłem od Ciebie, bo zależało mi ponad wszystko na "Balu Maturalnym" oraz właśnie "Miasto żywej śmierci" Lucjana. No i teraz taśmy już raczej nie oddam, chyba, że zrobimy wymianke ;-)

heheh możemy zrobić jakieś klawe rolowanko. Tylko musisz nazapodać tytułki filmików jakie z chęcią odbębnisz mej osóbce w zamian za moje niekurasowe tytułki, które z chęcią odrzucę dla Twojej osóbki. 8-) to PW !!
el kurafo

Postprzez Judith Myers 15 sty 2010, o 19:53

Z recenzją "Psychozy" Pottero stuknęło nam dziś 600 recek. Opiłem to wczoraj na urodzinkach koleżanki ;-)

A na Kinomaniaku "Daybreakers" dostało 5/10 :!:
Judith Myers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Horrorowe pogadanki